Concert Tango a Tres

op zaterdagmiddag 12 oktober

{vsig}2019/Tango-a-Tres/Optreden{/vsig}

Het trio, bestaande uit Marijke van den Bergen op cello, Ilse Hoeve op fluit en altfluit en Peter van Oosten op piano en bandoneon brachten met Tango a Tres een programma rond composities van Piazzolla. Het werd een muzikale reis in afwisselend opzwepende, energieke en melancholische sfeer met bestaande composities en eigen arrangementen. Behalve Piazzolla stonden ook Gismonti, J. Gade en Galliano op het programma.

Sinds 2016 vormen Ilse Hoeve en Peter van Oosten het duo Bello Classico waarmee zij het vaak virtuoze repertoire voor fluit en piano exploreren. Zij werken regelmatig samen met andere musici en vocale ensembles in Nederland en Frankrijk. Onlangs traden zij op met het kamerkoor Con Passione uit Oude Wetering en met Art Vocals uit Zoeterwoude.

Marijke van den Bergen verving Tamara Krzelj die door een blessure helaas niet kon spelen.

Ilse Hoeve studeerde dwarsfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Koos Verheul. Meerdere keren heeft Ilse prijzen gewonnen bij nationale en internationale wedstrijden.

Zo behaalde Ilse in 1995 de eerste prijs als soliste op het Nationale Fluitconcours. Ilse treedt regelmatig op met diverse duo’s, ensembles en orkesten. Tijdens tournees met orkest soleerde ze o.a. in Oxford en Parijs.
Marijke van den Bergen studeerde cello bij Rebecca Smit, Fred Pot en Anne van Laar. Op het conservatorium van Den Haag koos zij voor de opleidingen Docent Muziek en de Master Muziekpedagogiek voor een brede muzikale ontwikkeling en een focus op onderwijs, waarbij de cello altijd het middelpunt is gebleven. Ze is coördinator bij de afdeling educatie op het Koninklijk Conservatorium en heeft een eigen lespraktijk in Delft. Ze speelde in de loop der jaren in verschillende orkestprojecten, ensembles en duo’s muziek uit genres variërend van jazz en disco uit de jaren ’70 tot klassiek.Peter van Oosten volgde een opleiding tot muziekdocent aan het Conservatorium in Den Haag met piano als hoofdinstrument bij Albert Brussee en vervolgde zijn piano studie bij Sumiko Nagaoka in Utrecht. Peter ontplooide een breed scala aan muzikale activiteiten waarbij onderwijs en begeleiden de hoofdmoot vormen. Vanaf zijn veertiende begeleidt hij koren en solisten en speelt hij in kamermuziekensembles.