Zaterdagmiddag 14 maart

Napolitaanse liederen en pianomuziek van Schubert, Debussy en Rachmaninov

Concert is afgelast conform de richtlijnen van de overheid inzake de corona-epidemie.

Bij dit kamerconcert voeren Dorothée van Wijhe, Maurice Sonnenschein en Arnold Verberne een breed programma uit van muziek voor piano solo. piano quatre mains en 4 Napolitaanse liederen.

Dorothée van Wijhe
Pianiste Dorothée van Wijhe begon haar pianostudie aan het Leopold Mozart Conservatorium in Augsburg, Duitsland. Zij heeft haar pianostudie afgerond aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Daniëlle Dechenne. Daarnaast volgde Dorothée lessen bij Willem Brons.
Na deze opleiding volgde Dorothée een avondopleiding schilderen en grafiek aan de Gerrit Rietveld Akademie in Amsterdam. De muziek verbindt zij steeds met haar beeldende kant. ‘Klankkleur’ is een geliefde uitdrukking van Dorothée.
Zij is veel werkzaam ais pianodocente en Dorothée vindt het daarbij belangrijk haar leerlingen opmerkzaam te maken op de innerlijke expressie van de muziek. De afgelopen tien jaar heeft Dorothée zich laten coachen door Bernd Brackman.

  Maurice J L Sonnenschein
Maurice komt uit een muzikale familie. Dagelijks werd er gemusiceerd door ’t hele gezin: gezongen, piano gespeeld en muziek beluisterd. Maurice kreeg al jong pianoles van Eleanor Vinken. Aan deze dame heeft Maurice veel te danken.
‘Spelenderwijs’ vond hij de weg op het toetsenbord en kreeg hij les in solfège, algemene muziekleer en harmonieleer. Maurice ging dan ook studeren aan het Maastrichts Conservatorium.
Inmiddels geeft hij leiding aan diverse koren, geeft hij pianoles en stemvorming en werkt hij veel samen met Dorothée van Wijhe en Arnold Verberne, met wie hij regelmatig concerten geeft.

 Programma

Ernesto de Curtis (1875 – 1937), Torna a Surriento
Arnold Verberne, zang, Maurice J L Sonnenschein, piano

Franz Schubert (1797 – 1828), Lebensstürme, Allegro in a Opus 144
Dorothée van Wijhe en Maurice J L Sonnenschein, piano

Claude Debussy (1862 – 1918), Ondine in D en Pagodes in B, Estampes deel 1
Dorothée van Wijhe, piano

Eduardo di Capua (1865 – 1917 ), O Sole Mio
Arnold Verberne, zang, Maurice J L Sonnenschein, piano

PAUZE

Vincenzo d’ Annibale (1894 – 1950), ‘O Paese d’ ‘o Sole
Arnold Verberne, zang, Maurice J L Sonnenschein, piano

Sergei Rachmaninov (1873 – 1943), Prelude, opus 32 nr. 12 in gis.
Dorothée van Wijhe, piano

Sergei Rachmaninov (1873 – 1943), Six Pieces opus 11, deel 1, 3,4,5, 6
Dorothée van Wijhe en Maurice J L Sonnenschein, piano

Salvatore Cardillo (1874 – 1949), Catarì! Catarì! (Core’ngrato)
Arnold Verberne, zang, Maurice J L Sonnenschein, piano

 

Arnold Verberne
De lyrische bariton Amold Verberne is op 42-jarige leeftijd begonnen met het ontwikkelen van zijn vocale mogelijkheden. Via diverse zangpedagogen wordt hij de laatste 15 jaar klassiek geschoold door de Zwitsers-Italiaanse tenor en professioneel zangpedagoog Livio Gabrielli. Hij heeft een grote voorliefde voor Italiaanse opera’s en de dramatiek van Napolitaanse liederen.

Toegang
Inloop van 14:30-15:00
Concert van 15:00-17:00 onderbroken door een pauze 
Nazit van 17:00 tot 18:00 met een glas wijn.

 Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en “Concert 14 maart 2020”.
Uw reservering is definitief na betaling van € 17,50 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv R. Scheltens. Voor personen van 18 jaar en jonger is de toegang € 8,50.
Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.