Zondagmiddag 8 maart 2020

het INGUZ-Kwartet

Dit concert is afgelast omdat een van de leden ziek terugkwam uit Noord-Italië.
Het is allerminst zeker dat er sprake is van Corona, maar men wil elk risico van besmetting uitsluiten.

 

Het INGUZ-ENSEMBLE is een strijkkwartet van beroepsmusici en streeft ernaar de schat aan Oost Europese kamermuziek met veelal prachtige maar ook onbekende composities naar Nederland te brengen. Het Ensemble bestaat uit leden met een internationale achtergrond wat mede de richting van de kamer muziek heeft bepaald.

De roots van de meeste leden liggen in Oostelijk Europa en zij spelen sinds 2018 samen.
Zie voor meer informatie over het INGUZ-kwartet:
De website van Juliya Belyanevich.
Uitvoeringen op SoundCloud.
Informatie over het kwartet op Youtube en Facebook.
Een beschrijving van kwartet en leden

Juliya Belyanevich (1972 te Kiev) is een Oekraïens violiste en richtte in 2017 het Belyanevich Trio op.
Zij kwam in 2015 naar Nederland en mistte hier al snel de vele concerten die zij dagelijks in haar woonplaats Kiev kon bezoeken. Zij vind dit ook een gemis voor de vele Nederlanders en zij wil hen graag kennis laten maken met klassieke muziek van verschillende componisten en stromingen.

Francisca Simonis (1982 te Leidschendam) is een Nederlandse violiste en begon op haar 5e levensjaar met viool spelen en studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium. Francisca Simonis is Laureaat van verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours. In 2011 won zij een eerste prijs bij een internationaal muziekfestival te  Marianske Lazne (Tsjechië).

Cellist Olsi Dhami komt uit Albanië en begon zijn cello-studies aan de Jakov Xoxa-muziekschool op vijfjarige leeftijd. In 2001 vervolgde hij zijn opleiding aan het Conservatorium van Athene. Na zijn afstuderen studeerde hij bij Timora Rosler aan het Utrechts Conservatorium, waar hij zijn bachelor behaalde. Olsi trad op als solist, kamermusicus en in verschillende orkesten. Hij speelde onder meer in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam.

Oksana Mukosii (1992 te Kiev, Oekraïne) Oksana begon viool te spelen toen ze 6 jaar oud was. In 2014 verhuisde Oksana naar Den Haag en begon haar carrière in Nederland op te bouwen. Zij heeft veel concerten gegeven in verschillende beroemde zalen. In 2018 studeerde Oksana af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag met bachelordiploma’s en ze blijft daar haar masteropleiding bij Mikhail Zemtsov volgen.

Programma

Beethoven – Strijkkwartet nr.10, op.74

Pauze

Borodin – Strijkkwartet nr. 1

Toegang
Inloop van 14:30-15:00
Concert van 15:00-17:00 onderbroken door een pauze 
Nazit van 17:00 tot 18:00 met een glas wijn.

Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en “Concert INGUZ-kwartet”.
Uw reservering is definitief na betaling van € 17,50 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv R. Scheltens. Voor personen van 18 jaar en jonger is de toegang € 8,50.
Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.