Pianorecital door Mkhitar Ghazaryan

op zondag 10 mei

Conform de richtlijnen van de overheid inzake de corona-risico’s is dit concert afgelast.

Mkhitar Ghazaryan komt uit Armenië. Vanwege de politieke toestand in zijn geboorteland vluchtte hij met zijn gezin 8 jaar geleden naar Nederland. Hij begon met piano spelen toen hij 13 jaar was. Het was de droom van zijn ouders dat hun zoon concertpianist zou worden. Hij is de enige in zijn familie die iets met muziek heeft, zelf hebben zijn ouders  geen verstand van klassieke muziek.

Alles wat Mkhitar Ghazaryan tot nu toe bereikt heeft is het resultaat van een hele bijzondere ontdekkingsreis. Hij gelooft sterk in de kracht van muziek, ook dat muziek niet zo maar in zijn leven is gekomen maar dat hij een hele belangrijke taak heeft in de muziekwereld. Hij heeft een spirituele boodschap en beschouwt muziek als iets van God, met wie hij de luisteraar in contact wil brengen, zoals hij muziek hoort in heel Zijn schepping.

Als gevolg van zijn vlucht moest Mkhitar  8 jaar lang wachten op een verblijfsvergunning, nooit had hij een eigen studieruimte. Maar de moeilijkheden hebben een hele bijzondere musicus van hem gemaakt. Er gebeurden wonderen die hem verder hielpen. Zijn eindexamen van zijn bachelor opleiding werd beschouwd als een voorbeeld voor de hele commissie en de conservatoria.

 

Vanmiddag luistert u naar zijn geschiedenis en muziek. De pianist hoopt op het volgende wonder, de verwezenlijking van een eigen studieruimte, die hij nooit had en die essentieel is voor zijn verdere ontwikkeling als mens en als musicus.

Programma

Arno Babadjanyan-Prelude , Melody
Chopin-Scherzo no. 1
Arno Babadjanyan- Expromt, Dance van Vagharshapat
Liszt- Consolation no. 3
Tchaikovsky- Sentimental Valse
Rachmaninoff- Etudes Tableaux op. 33 no. 6, 8

 

Toegang
Inloop van 15:30-16:00
Concert van 16:00-17:00 zonder pauze 
Nazit van 17:00 tot 18:00 met een glas wijn.

Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en “Concert Mkhitar”.
Uw reservering is definitief na betaling van € 15,00 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv R. Scheltens. Voor personen van 18 jaar en jonger is de toegang € 7,50.
Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.