Tango-concert door Toni Pezzanov trio
op zondag 16 oktober

 

Het Toni Pezzanov trio werd in 2020 gevormd door Bandoneon-speler Toni en ontwikkelde zijn stijl door jazzharmonie en improvisatie te combineren met zijn composities.
Hij heeft stukken gecomponeerd op basis van het tangoritme en is ook beïnvloed door Macedonische traditionele muziek.

Toni Pezzanov is een bandoneon- en accordeonist uit Macedonië. Door de invloed van Astor Piazzolla besloot Toni om over te stappen op bandoneon (oorspronkelijk studeerde hij accordeon). Het geluid van de bandoneon heeft zijn hart gestolen en hij reisde naar Argentinië om meer te leren over de traditie en de muziekstijl, die volledig nieuw voor hem was.

Voor dit concert nodigt Toni Robert Cekov uit, een violist die is afgestudeerd aan het Codarts conservatorium en speelt in het Opera en Ballet orkest in Amsterdam. Robert is ook Macedonisch en geboren in dezelfde stad Strumica waar ze zo’n 15 jaar geleden hun eerste concerten gaven.

In dit trio is een speciale plaats voor de Koreaanse pianiste Miran Noh. Toni en Miran leerden elkaar kennen bij Codarts, waar ze op 2 verschillende afdelingen studeerden, Toni van de Tango- en Miran van de Jazz-afdeling. Deze twee verschillende werelden vermengden zich tot een relatie in de muziek.

Beluister een opname op Youtube voor een impressie van dit trio.

Toegang
Inloop van 14:30-15:00
Concert van 15:00-17:00 onderbroken door een pauze 
Nazit van 17:00 tot 18:00 met een glas wijn.

Kaartjes
Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en “Tango-concert”.
Uw reservering is definitief na betaling van € 17,50 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv R. Scheltens. Voor personen van 18 jaar en jonger is de toegang € 8,50.
Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.