Ja Zuster, Nee Zuster

door De Brave Bewoners en Calconi Kwartet

op zondag 21 mei 2023

Op 21 mei 2023 is het Huis Ampijoloe voor de derde keer een ‘Rusthuis vol Herrie’. Het zangtrio ‘De Brave Bewoners’ en het Calconi Kwartet brengen samen de absolute parels uit het Ja Zuster, Nee Zuster repertoire,  de legendarische creatie van Annie M.G. Schmidt. Voor één middag terug in de tijd naar de jaren 60, toen alles beter was en de zon altijd scheen…. (en men een Muis in de Supermarkt heel gewoon vond).
Toegang
Inloop van 15:30-16:00
Concert van 16:00-17:00 zonder pauze
Nazit van 17:00 tot 18:00 met een glas wijn.Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en “Ja Zuster, Nee Zuster”.
Uw reservering is definitief na betaling van € 15,00 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv R. Scheltens. Voor personen van 18 jaar en jonger is de toegang € 7,50.

Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.

Het CALCONI Kwartet bestaat uit Marloes van Kemenade (altviool, contrabas), Richard van Calcar (viool), Frank Zeppenfeldt (viool) en Joost  Moulijn (cello). Zij hebben elkaar in het studentenorkest in Delft leren kennen.  Al hebben hun professionele carrières zich in hele andere richting ontwikkeld, ze musiceren nog steeds met onverminderd plezier samen. Op hun lessenaar staat meestal klassiek repertoire maar zij maken deze middag met het grootste genoegen een uitstapje naar de muziek van Harry Bannink. Vriend van het eerste uur van de Calconi’s  is Arno Eissies,  voor de gelegenheid de pianist van het gezelschap. PAULINE van der MEER (Jet) en MARJOLEIN MEIJER (Zuster Klivia) kennen elkaar al jaren uit de zangwereld. Beiden zingen in diverse ensembles voor zowel lichte als klassieke muziek. Groot geworden met de muziek van Ja Zuster Nee Zuster lieten zij de kans om deze briljante liedjes te zingen uiteraard niet voorbij gaan……(ze kenden ze al).

JEROEN MANDERS (Gerrit)  is een veelzijdig artiest: jong begonnen als acteur en cabaretmaker, later uitgebreid met acrobatiek. Hij studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast componeert en arrangeert hij veel. Jeroen heeft alle arrangementen geschreven van de liedjes die u vanmiddag hoort.

Dit Ja Zuster, Nee Zuster optreden vond eerder plaats op 26 januari 2020 en 10 februari 2019