Quatre-Mains Recital

door Laura Balicov en Stanislav Jar

op zondag 19 februari 2023

Op zondagmiddag 19 februari 2023 gaven Laura Balicov en Stanislav Jar een recital voor piano quatre-mains

Programma
G. Bizet – Jeux d’enfants Op. 22
A. Dvorak – Slavische dansen
pauze
I. Stravinsky – Petrouchka

Laura Balicov is een klassiek pianiste. Zij studeerde in de Republiek Moldavië 10 jaar bij Larisa Jar en zet haar studie als master student nu voort bij het Koninklijk Haags Conservatorium bij David Kuyken. Laura nam deel aan competities in Moldavië, Roemenië, Polen en andere landen en won diverse prijzen. Zij trad op in vele beroemde concertzalen, waaronder de Philharmonie van St. Petersburg (Rusland), Organ Hall van Chisinau (Moldavië), Brasov Philharmonie (Roemenië), en Chopin’s Museum (Polen).
Tijdens haar studie heeft Laura in Nederland verschillende concerten gegeven en opgetreden met Moldavische en Roemeense orkesten. Zij heeft daarbij uitgevoerd: Chopin’s 2e concert, Ravel’s concert in G en Mozart’s concert in B groot. Laura behaalde in 2021 haar mastersdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij professor David Kuyken.
Stanislav Jar is geboren in Moldavië in 1984. Hij nam deel aan diverse internationale competities en zette zijn studie voort in Amerika. Daar gaf hij diverse recitals en concerten, waaronder de pianoconcerten van Rachmaninoff en Prokofief’s pianoconcert nr. 3. Na zijn studie gaf hij concerten in Frankrijk en Moldavië. Sinds 2010 is hij permanent gast-pianist bij het internationale piano festival “Les Nuits Pianistique”. Hij trad daar op met diverse Franse solisten in werken voor 2 of meer piano’s.
Stanislav verkreeg in 2022 zijn PhD diploma aan de National University of Arts “George Enescu” in Iasi, Roemenië.