Concert op zondag 25 november door

Evelien Storm

Zangeres Evelien Storm (1988) maakt eigenzinnige liedjes. Deze middag treedt ze samen met Vincent Grit (piano) en Joost van der Beek (gitaar) op. Ze spelen liedjes van hun net uitgekomen album ‘Little Lights’, afgewisseld met een mix van bestaande liedjes die als inspiratie hebben gediend. Een echt ‘cross-over’-concert, met invloeden van jazz, pop en Braziliaanse muziek.

Op ‘Little Lights’ balanceert Evelien tussen een jazzmuzikant, singer-songwriter en popartiest. In elf liedjes schetst ze in zowel tekst als muziek kleine verhalen. Een ontluikende liefde, een overmoedig jongetje en de weemoed van een oude man zijn afwisselend verpakt in liedjes met een speelse lichtheid of een rijke, donkere ondertoon. Daarbij haalt Evelien thema’s aan die in haar leven een grote rol spelen, zoals haar jeugd op het Friese platteland, een gevoel van heimwee en de reizen die ze maakt.

 

Verbindende factor is de altijd warme zang van Evelien die door de muziek lijkt te meanderen. In de muziek klinken invloeden door van Paul Simon, Mayra Andrade, Joni Mitchell en Maria Joao. 

Voor dit album, dat tot stand kwam via een succesvolle crowdfundingscampagne op Voordekunst, bundelde Evelien haar krachten met gitarist en componist Joost van der Beek en toetsenist Vincent Grit. Samen met een voltallige Groningse band namen ze de elf nummers op in Studio Spitsbergen, een verstilde plek op het weidse platteland van Groningen. Voor het duet ‘Writings in the Sand’ werkte ze samen met Izaline Calister, één van haar inspiratiebronnen. Evelien produceerde het album zelf.

De afgelopen jaren is Evelien als (lead)zangeres betrokken geweest bij verschillende jazz- en popformaties. Ze stond daarmee in huiskamers, kleine theaters en op festivals als Noorderzon. Onder de naam VaiVaiVai speelde ze samba’s en bossa nova’s samen met gitarist Rob Elfrink. In 2014 brachten ze het album ‘Oceano’ uit. Tijdens hun optredens – vaak op intieme locaties, dicht op het publiek – ontwikkelde Evelien zich als een zangeres met een innemende presentatie, speelse timing en een liefde voor Braziliaanse muziek die nooit meer over is gegaan.

Evelien is in 2012 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (jazz vocals) en in 2013 aan de Rijksuniversiteit Groningen richting Kunsten, Cultuur en Media (film en kunstbeleid). Na omzwervingen in Antwerpen en Rotterdam is ze uiteindelijk neergestreken in Den Haag, van waaruit ze schrijft, zingt en optreedt. 

Wilt u meer weten? Bezoek haar website of Facebook-pagina.

 

Programma

Inloop van 14:30-15:00

Little Lights

Pauze

Little Lights (vervolg)

Nazit van 17:00 tot 18:00 met een glas wijn

 

Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en “Concert Evelien Storm”.

Uw reservering is definitief na betaling van € 15 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv H C Scheltens-van Schie.

Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.