Cello- en pianorecital op zondag 26 mei 2019
door Alona Kliuchka en Gulmira Issabekova

Op zondagmiddag 26 mei gaven Alona en Gulmira een indrukwekkend recital waarin zij een gevarieerd programma ten gehore brachten. De toehoorders waren enthousiast over hun optreden en hebben na afloop van het concert nog lang met hen nagepraat.


Foto’s door Alexander Rueb en Robert Scheltens

Gulmira Issabekova is geboren in Astana, Kazachstan waar ze ook haar muziekonderwijs is begonnen ais 5 jarige op de Music Academy Astana. Na drie jaar ging ze naar de vooropleiding van het Tchaikovsky Conservatoriumin Moskou.

Gulmira heeft concerten gespeeld in vele steden binnen Rusland, Kazachstan en Turkije. Daarnaast heeft zij veie internationale en nationale prijzen gewonnen tijdens concoursen. In 2014 heeft ze een masterclass gevolgd bij Naum Grubert en werd uitgenodigd voor haar vervolgstudie in Den Haag – Koninklijk Conservatorium als Master Student. Daar is zij op 12 juni 2018 afgestudeerd.

Alona Kliuchka is geboren in de Oekraine en studeerde in Moskou aan het Tchaikovsky Conservatorium. Zij volgt nu haar master-studie aan het Haags Conservatorium.

Alona trad op in Moskoyu en daarnaast in diverse Europese landen, waaronder Polen, Spanje, Slovakije en Nederland. Zij  werkt geregeld samen met het World Orchestra . In 2018 trad zij op de Uitmarkt in Amsterdam op met het ZHOK-ensemble en het het KCO-orkest in de Groenmarkt Kerk te Den Haag.

Programma

1. Chopin, Nocturne Es dur voor piano solo
2. Elgar, Concert voor cello in e minor, deel 1 en 2 in een bewerking voor cello en piano
3. Liszt, Hungarian rhapsodie 12 voor piano solo

4. Glass, Poems and songs voor cello solo, nr 4 en 5
5. Grieg, Sonate voor cello en piano in a minor, deel 1 en 2
6. Martinu, Variations op een thema van Rossini voor cello en piano.