Pianorecital op zondag 30 september 2018 door

Gulmira Issabekova

Gulmira Issabekova is geboren in Astana, Kazachstan waar ze ook haar muziekonderwijs is begonnen ais 5 jarige op de Music Academy Astana. Na drie jaar ging ze naar de vooropleiding van het conservatorium ‘P.I. Tschaikovsky’ in Moskou.

Al na 1 jaar won ze een beurs en werd toegelaten tot het conservatorium. Daar is Gulmira in 2014 afgestudeerd in solo piano met de beste resultaten. Intussen had zij optredens in The Bolshoi Hall, Small Philarmonic Hall en Rachmaninov Hall.

Gulmira heeft concerten gespeeld in vele steden binnen Rusland en Kazachstan: Astana, Karaganda, Almatype, Sint-Petersburg, Novosibirsk, Cheboksary. Ook is de jonge pianiste vele malen uitgenodigd om op diverse festivals te spelen: Canetti festival Versal, Canetti festival in Turkije, Festival of Chamber music in Sint-Petersburg, etc. Daarnaast heeft zij veie internationale en nationale prijzen gewonnen tijdens concoursen.

Zij heeft deelgenomen aan masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden. In 2014 heeft ze een masterclass gevolgd bij Naum Grubert en werd uitgenodigd voor haar vervolgstudie in Den Haag – Koninklijk Conservatorium als Master Student. Daar is zij op 12 juni 2018 afgestudeerd.

Gulmira’s recital bestond uit:
L. van Beethoven, 32 variations is c minor
J. Brahms, 3 intermezzi opus 117
F. Chopin, Ballade nr 1, opus 23
R. Schumann, Papilions opus 2
F. Liszt, Hungarian Raphsody 12 in cis minor

Haar toegift was de uitvoering van het lied “El vito” samen met de sopraan Fee Suzanne de Ruiter.