Hanneke van Weijen

Wie ben ik: Hanneke van Weijen- in’t Veld


Na lang, en met veel plezier, op een middelbare school handenarbeid, textiele werkvormen en CKV te hebben gegeven, maak ik nu schoenen.
Al jaren was ik bezig met het ontwerpen van een model voor een schoen en een laars, waarbij verschillende delen kunnen worden veranderd door onderdelen er af te halen en/of toe te voegen. Het resultaat ziet u op mijn website: http://www.lovida.nl
Een eenvoudige versie van deze schoen kunt u zelf maken. Ik geef workshops, waarin u in één dag een paar schoenen maakt. Deze schoenen hebben een sleehak, de bovenkant bestaat uit een lint, dat afneembaar is, de kleur en het design van het lint kan dus veranderd worden.
Na deze schoenen ben ik laarzen gaan ontwerpen, ook deze laarzen zijn te veranderen in hoogte en versiering. De laarzen zijn niet in voorraad, maar alleen op bestelling te koop.
Op het ogenblik maak ik losse onderdelen, die op vrijwel elke laars passen, zodat u voor weinig geld, uw laarzen een andere uitstraling kunt geven. Bij sommige onderdelen zijn ook bijpassende sjaals te koop. De onderdelen zijn van leer, bont of imitatie bont.
Behalve schoenen maak ik ook sieraden van leer.