Hans Lukkien-beelden

Hans Lukkien (1949) werd geboren te Den Haag en woont en werkt in Voorburg.
Hij volgde enkele jaren de lessen aan de grafische afdeling van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag maar beschouwt zich desondanks als autodidact.
Toen zijn eigen kinderen nog klein waren, toonde zijn werk grote liefde voor het illustratieve: beeldvullende, verhalende tekeningen en aquarellen passend bij een voorleesboek. De wanden van de kinderkamers hingen er vol mee.
Recentelijk neemt Lukkien ons mee naar de visuele rijkdom van etnografica, verre culturen en verdwenen beschavingen, die steeds vaker abstract worden weergegeven.
De laagsgewijze opbouw zoals gebruikelijk bij de techniek van het aquarelleren, past hij regelmatig toe bij zijn schilderingen met acryl. Bewust laat de schilder de onderste lagen doorschemeren als antieke fundamenten, gedeeltelijk overstoven door het zand van de woestijn.
In de open lucht werkt hij ook driedimensionaal in albast, speksteen, zandsteen en serpentijn.
Zelf zegt Hans Lukkien:
 “Ik bezie de wereld door de ogen van een archeoloog of etnograaf. Ik haal mijn inspiratie uit zoektochten door en bezoeken aan oude culturen en verloren beschavingen. Ik zie mijzelf als toeschouwer en ben altijd gefascineerd door menselijke uitingen. Ik zuig die indrukken in mij op als een spons.
Vol verwondering leg ik mijn indrukken vast met de stellige bedoeling om als gids mijn observaties uit te dragen. Mijn werk komt voort uit een innerlijke drang waarbij de stijl expressionistisch en vaker abstract dan figuratief te noemen is.”

hanslukkien@ziggo.nl    070 – 3 99 64 31

 

Gemini Nimrod Submission