Henna Oostveen

 Henna Oostveen, opgegroeid in Suriname ,heeft lang in Afrika en Zuid-Amerika gewoond en daar professioneel kunstonderwijs genoten, inspiratie opgedaan, gewerkt en geleefd, maar vooral ook haar eigen vaardigheden ontwikkeld.

Henna schildert graag bloemen die als grote blikvanger vorm worden gegeven, maar ook ‘klassieke’ boeketten als tegenhanger komen uit haar penselen.

In opdracht maakt zij ook portretten, waarbij met een knipoog onder meer voorwerpen, aantallen of vormen worden verwerkt, waarvan de persoonlijke symboliek voor de opdrachtgever (direct) herkenbaar is, maar door de buitenstaander niet als zodanig worden opgemerkt. Het onderstaande portret van een oudere dame is daarvan een goed voorbeeld. Vraag Henna bij uw bezoek aan de fair naar de (verborgen) symbolen en hun betekenis!

“Ja, ik vind het leuk om persoonlijke opdrachten voor mensen te maken, uitleg te geven over mijn werk en reacties te horen op hoe dit werk overkomt. Kunst blijft immers altijd een kwestie van persoonlijke ervaring en niets zo verschillend als meningen van verschillende mensen. Schilderijen komen in en door een gesprek altijd tot leven. Heerlijk.”

Als u meer werk van Henna wilt zien, kunt u een kijkje nemen op haar website www.hennaoostveen.nl