Jacques Meibergen

Mag ik me even voorstellen! Mijn naam is Jacques Meibergen. Ik verzamel sinds jaren antieke kralen, de zo genaamde “TRADE BEADS”. Deze kralen zijn geproduceerd voor de V.O.C. En voor het belangrijkste deel gemaakt in Murano. Echter in de 16e en 17e eeuw ook in Amsterdam geproduceerd. Bedoeld voor de ruilhandel in o.a Afrika en elders in de wereld.
 

 Ik ben lid van een ” kralen onderzoek” club, die zich bezighouden met het onderzoek naar herkomst, echtheid, productieprocessen, vindplaatsen, ect. Voor het eerst ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan de “ArtFairAmpijoloe”. Ik ben van plan om een beetje bekendheid op dit gebied te verspreiden, door middel van het vertonen van interessante d.v.d’s indien mogelijk. Indien gewenst kan men mij op (dit gebied) consulteren. Ik stel me voor dat u misschien zaken wil meenemen ter beoordeling?

 
En last but not least; heb ik colliers en kralen te koop!! Echter zeker geen ” bling bling”,maar authentiek materiaal, vaak meer dan 100 jaar oud! Ik verheug me op deze ervaring, graag tot dan!