Quatre-Mains Masterpieces

door Laura Balicov en Stanislav Jar

op zondag 3 november

Op zondag 3 oktober gaven Laura Balicov en Stanislav Jar in een uitverkocht Ampijoloe een recital met muziek voor piano quatre-mains. Zij speelden Schubert – Fantasia f-minor op.103, Debussy – Petite suite pour Piano at 4 hands
en Brahms – Hungarian Dances. Het publiek was zeer enthousiast en dat gold zeker voor hun leerlingen die bij het recital op de voorste rij zaten.

Laura Balicov is een klassiek pianiste. Zij studeerde in de Republiek Moldavië 10 jaar bij Larisa Jar en zet haar studie als master student nu voort bij het Koninklijk Haags Conservatorium bij David Kuyken. Laura nam deel aan competities in Moldavië, Roemenië, Polen en andere landen en won diverse prijzen. Zij trad op in vele beroemde concertzalen, waaronder de Philharmonie van St. Petersburg (Rusland), Organ Hall van Chisinau (Moldavië), Brasov Philharmonie (Roemenië), en Chopin’s Museum (Polen).
Tijdens haar studie heeft Laura in Nederland verschillende concerten gegeven en opgetreden met Moldavische en Roemeense orkesten. Zij heeft daarbij uitgevoerd: Chopin’s 2e concert, Ravel’s concert in G en Mozart’s concert in B groot.
Stanislav Jar is geboren in Moldavië in 1984. Hij nam deel aan diverse internationale competities en zette zijn studie voort in Amerika. Daar gaf hij diverse recitals en concerten, waaronder de pianoconcerten van Rachmaninoff en Prokofief’s pianoconcert nr. 3. Na zijn studie gaf hij concerten in Frankrijk en Moldavië. Sinds 2010 is hij permanent gast-pianist bij het internationale piano festival “Les Nuits Pianistique”. Hij trad daar op met diverse Franse solisten in werken voor 2 of meer piano’s.