Liedrecital door Margot Kalse

op zondag 27 januari 2019

Op zondagmiddag 27 januari gaf Margot Kalse, alt-mezzo een liedrecital. Zij zong Franse en Duitse en Russische liederen van Fauré, Duparc, Diepenbrock, Schubert, Strauss, Mahler en Tsjaikowsky. De afdeling Winter voor eind januari (als de dagen lengen gaan de vorsten strengen) met ijs en sneeuw vulde zij in met liederen van Schubert, Grieg en Moussorgsky. Margot lichtte de liederen tijdens het concert toe.
 
Margot Kalse voelt zich zowel in de oude muziek als in de klassieke, romantische en moderne muziek thuis. Zij studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium en specialiseerde zich vervolgens aan het Fontys Conservatorium te Tilburg in de vroege vocale muziek. Daarna werd zij enkele jaren gecoacht door Xenia Meijer.

Als soliste treedt Margot Kalse op met een breed en veelzijdig repertoire: van de middeleeuwse Hildegard von Bingen via Monteverdi’s Mariavespers, Purcells Dido and Aeneas en de oratoria uit de zeventiende en achttiende eeuw naar het klassieke repertoire en de 20e eeuw met Copland en Andriessen tot en met Jenkins, Gubaidulina en de Nederlandse Joost Kleppe.

Zie haar website voor meer informatie over Margot Kalse.

Margot werd begeleid door Vivienne ChuLiao, pianiste. Zij is afgestudeerd aan het Haags Conservatorium als jazz-pianiste. Daarnaast speelt zij klassiek piano, componeert, arrangeert en is zij zangeres. Als pianiste en repetitor is Vivienne verbonden aan het Toonkunstkoor Leiden en Wassenaar Vocaliter

Programma
Inloop van 14:30-15:00
Concert van 15:00-17:00 onderbroken door een pauze
Nazit van 17:00 tot 18:00 met een glas wijn.