Marthje Timmermans

Het was op mijn 50e verjaardag dat vriendinnen tegen mij zeiden: ‘Marthje, ga nu eens iets doen met al je creativiteit’. Van mijn zus Eef kreeg ik een kaart waarop geschreven stond: 50 jaar, niets moet en alles mag! Tijdens de reis daarna met Eef naar Bari (Italie) ontdekte ik een winkel met prachtige edelstenen. Deze inspireerden me tot het maken van mijn eerste collectie Oorbellen van Marthje.

Nadat de eerste 50 paar oorbellen gereed waren en ze op een rekje in mijn kamer hingen, vlogen mijn vriendinnen er op af als bijen op de honing. Het enige dat Esther kon uitbrengen was: ‘Oh wat zijn ze mooi! Ik word hier zo hebberig van. Ik kan niet kiezen…’ En de eerste 10 paar oorbellen waren verkocht. Oorbellen van Marthje!

Vanaf dat moment ging het snel. Begin januari bleek Oorbellen van Marthje, oorbellen en inmiddels ook armbanden gemaakt van edelstenen en edelmetalen, een groot publiek aan te spreken. Dat en het enthousiasme van Esther heeft ertoe geleid dat zij vanaf begin dit jaar is ingestapt om te participeren in het verder uitbouwen van de onderneming. Onze vriendschap en het gezamelijke enthousiasme geeft ons een extra boost om Oorbellen van Marthje nog verder uit te bouwen. Met de komst van Esther worden mijn creatieve talenten aangevuld met haar expertise op het gebied van organisatie en communicatie.

Mijn achtergrond? Ik ben opgegroeid in een creatief nest in de heerlijke omgeving van Maastricht. Mijn vader, Frans Timmermans, was beeldhouwer en mijn moeder Lies maakte werken op het gebied van textiele werkvormen. Die omgeving heeft mij gevormd en heeft nog steeds een grote invloed op mijn leven en werken. Na een carrièrevan 25 jaar in het bedrijfsleven op management- en directieniveau in de marketing en sales, wil ik nu heel graag mijn creatieve talent verder ontwikkelen.”

 

Contact:  
Esther Steenbrink  Marthje Timmermans
M: +31 6 24 520 765 M: +31 6 53 901 354
I: www.oorbellenvanmarthje.nl