Quatre-Mains Recital

door Laura Balicov en Stanislav Jar

op zondag 24 maart 2024

Programma
Schumann – Bilder aus Osten
Brahms – Waltzes Op. 39
Mendelssohn – Allegro Brillant Op. 92
Dvorak – Slavonic Dances

Inloop van 14:30 tot 15:00
Concert van 15:00 tot 17:00 onderbroken door een korte pauze
Nazit van 17:00 tot 18:00.

Toegang
Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en “Laura-Stanislav”.
Uw reservering is definitief na betaling van € 20,00 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv R. Scheltens. Voor personen van 18 jaar en jonger is de toegang € 10,00.
Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.
Laura Balicov is een klassiek pianiste. Zij studeerde in de Republiek Moldavië 10 jaar bij Larisa Jar en zet haar studie als master student nu voort bij het Koninklijk Haags Conservatorium bij Naum Grubert. Laura nam deel aan competities in Moldavië, Roemenië, Polen en andere landen en won diverse prijzen. Zij trad op in vele beroemde concertzalen, waaronder de Philharmonie van St. Petersburg (Rusland), Organ Hall van Chisinau (Moldavië), Brasov Philharmonie (Roemenië), en Chopin’s Museum (Polen).
Tijdens haar studie heeft Laura in Nederland verschillende concerten gegeven en opgetreden met Moldavische en Roemeense orkesten. Zij heeft daarbij uitgevoerd: Chopin’s 2e concert, Ravel’s concert in G en Mozart’s concert in B groot. Laura behaalde in 2021 haar mastersdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij professor David Kuyken.
Stanislav Jar is geboren in Moldavië in 1984. Hij nam deel aan diverse internationale competities en zette zijn studie voort in Amerika. Daar gaf hij diverse recitals en concerten, waaronder de pianoconcerten van Rachmaninoff en Prokofief’s pianoconcert nr. 3. Na zijn studie gaf hij concerten in Frankrijk en Moldavië. Sinds 2010 is hij permanent gast-pianist bij het internationale piano festival “Les Nuits Pianistique”. Hij trad daar op met diverse Franse solisten in werken voor 2 of meer piano’s.
Stanislav verkreeg in 2022 zijn PhD diploma aan de National University of Arts “George Enescu” in Iasi, Roemenië.
Laura en Stanislav werden in september 2023 tijdens haar bezoek aan Nederland door de president van Moldavië – mevrouw Maia Sandu – onderscheiden als “Emerited Artists of Moldova”. Zie hun website voor meer informatie over hun muzikale activiteiten. Voor Laura en Stanislav is dit hun vierde recital. Hun eerdere optredens waren op 19 februari 2023, 3 november 2019 en 17 februari 2019