Op zondagmiddag 13 oktober
Ramses Shaffy’s Leidse Jaren

Duet van woorden en muziek

Niet voor niets eert Leiden Ramses Shaffy met een plein en een monument. Zeker tien liederen leiden ons naar het Terweepark bij Leiden Centraal, waar hij van zijn 6de tot zijn 18de jaar het fundament legde voor zijn muzikale oeuvre. ‘Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven,’ zoals de zanger-acteur zelf zei.
Peter van der Geer, initiatiefnemer van het Shaffy-monument, schetst een kleurrijk beeld van Shaffy’s roerige Leidse jaren. Daarvoor put hij uit de ongepubliceerde dagboeken van zijn pleegmoeder, interviews en archiefonderzoek.

Aan de vleugel zit singer-songwriter Damiaan van Noort. Zij traden al eerder op in het Leids Volkshuis, het Rijksmuseum voor Oudheden en bij de onthulling van het monument.
Geniet van een prachtig duet van woorden en muziek – even tijdloos en ontroerend als Ramses Shaffy voor velen nog steeds is.

Na afloop kunt u het boekje Ramses Shaffy’s Leidse Jaren aanschaffen bij de auteur.

 

Toegang
Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en “Ramses Shaffy”.
Uw reservering is definitief na betaling van € 20,00 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv R. Scheltens. Voor personen van 18 jaar en jonger is de toegang € 10,00.
Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.