Reinhilde van der Klugt

Reinhilde van der Klugt (1963) is sinds 1989 Meester Goudsmid (Schoonhoven) en heeft zich na een vervolgopleiding van 3 jaar aan de Rietveld Academie en vele jaren zelfstandig werken inmiddels ontwikkeld tot een geliefd ontwerpster van sieraden.

Als je de sieraden van Reinhilde bekijkt vallen de subtiliteit, verfijning en lieflijke uitstraling direct op, alsmede de eigenzinnige invalshoeken, de aparte combinaties van materialen en de speelse manier waarop de sieraden zijn gemaakt.

Het uitgangspunt van Reinhilde is dat een sieraad een sieraad blijft en geen sculptuur moet worden. Een sieraad moet bijdragen tot een subtiele verfraaiing van het uiterlijk.

De creaties van Reinhilde moeten voor zichzelf spreken door vorm, materiaal en kleur. “Ik zoek een zelfstandigheid in de uitstraling. Tijdens het ontwerpen word ik voor 100% geleidt door mijn intuïtie, creatief vermogen en ‘huidige’ smaak.”

“Sieraden zijn vanaf het moment van aanschaf n perfect transportmiddel voor herinneringen en bijbehorende emoties; het ontastbare versmelt met het tastbare” (Marjan Unger , kunsthistorica en publiciste)

Reinhilde geeft ook workshops goudsmeden voor de leek!
Atelier Haagweg 4H8
Website: www.punt-jewelzbags.nl

Contact: Reinhildevanderklugt@live.nl
( +31) 0616917376
Adres: Haagweg 4H8 te Leiden