Rose-Marie  Kroeks- Weijers volgde de opleiding modeontwerpen/accessoires aan de Akademie in Utrecht met als specialisatie het versieren en bewerken van stof. Haar werk bestaat nu  uit collages in acryl, inkt en pen veelal  gecombineerd met diverse materialen, stukjes stof ,draad of foto’s en“onderweg” tegengekomen materialen.

Over het ontstaan van haar werk zegt zij: “Vanuit het gevoel komt een verhaal naar voren dat verteld wil worden. Vaak vanuit een vorm, vlek of kleur. Soms dient het beeld zichzelf aan, als buiten jezelf om, als een heldere impressie. Een andere keer krijgt je werk een gelaagdheid door er eindeloos aan te bouwen totdat de constructie is zoals je bedoelt”.
In mijn collages maak ik gebruik van de meest uiteenlopende materialen, die voor mij het onderwerp een extra dimensie geven. Zeker terugrijpend op het textiel en stofgevoel waar ik ook in mijn opleiding zo van genoot. De materialen worden vaak gecombineerd met handschriften, die ofwel ondersteunend ofwel als ornament gebruikt worden.

 

Rose-Marie  Kroeks nam deel aan de ZomerKunstWeek 2012 van het KunstKasteel, waarbij kinderen in de huid van een kunstenaar kropen. Zie onderstaand artikel in de Oegstgeester Courant van 18 juli 2012 en de website van Het KunstKasteel www.kunstkasteel.com