Pianorecital Vivianne Cheng

Préludes & Variations

op zondagmiddag 30 juni

 

Vivianne Cheng is een van de jongste Steinway Artists van de wereld en trad al vele malen op in Europa en de Verenigde Staten.

Ze speelde in Carnegie Hall, Steinway Hall, Symphony Hall, Musikverein, Lincoln Center, Kimmel Center for the Performing Arts, Festival Ljubljana, La Cité Internationale des Arts, International Keyboard Institute and Festival, en Verbier Festival Academy.

Op zondag 30 juni speelde zij het volgende programma:

Bach-Siloti Prelude in B minor
Chopin 24 Preludes, Op. 28
Rachmaninoff Variations on a Theme of Corelli, Op. 42
Tchaikovsky Théme original et variations, Op. 19

Vivianne won een indrukwekkende reeks internationale prijzen, o.a. op de Tureck International Bach Competition, de New York International Piano Competition, het Concurso Internacional de Piano CLaMo, de Bartók-Kabalevsky-Prokofiev International Piano Competition, de Wideman International Piano Competition, en het Concours International de Piano de Lagny.
Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde zij bij Naum Grubert, aan de Universität Mozarteum Salzburg bij Andreas Groethuysen en Pavel Gililov en aan het Curtis Institute of Music bij Gary Graffman en Leon Fleisher. Voordien studeerde zij aan Juilliard waar zij op vijftienjarige leeftijd werd aangenomen in het University Programme.Zie voor meer informatie over Vivianne haar website.