Jazzconcert op zondag 22 april 2018

door Vivienne ChuLiao

Vivienne ChuLiao is afgestudeerd aan het Haags Conservatorium als jazz-pianiste. Daarnaast speelt zij klassiek piano, componeert, arrangeert en is zij zangeres. Als pianiste en repetitor is Vivienne verbonden aan het Toonkunstkoor Leiden en Wassenaar Vocaliter.

Op zondagmiddag 22 april trad “Two of Us” op, een jazz project ontstaan uit de samenwerking van Vivienne met de Napolitaanse saxofonist en bas-klarinetist Claudio Jr De Rosa. Aan dit concert werkte Alessio Bruno mee als contrabassist.

Het programma bestond uit originele composities van Vivienne en Claudio uit hun debuut-albums en uit diverse klassieke jazz-werken die speciaal voor deze gelegenheid zijn gearrangeerd. Zie voor meer informatie: Two-of-Us

Vivienne bracht op 5 december 2017 een CD uit met eigen composities en arrangementen met als titel “It’s Time”. In een recensie schreef Tom Beetz in het on-line-tijdschrift JazzFlits:

Haar spel is volwassen en robuust, met het grootste gemak speelt ze met stemmingen als romantisch en heftig die op een logische en natuurlijke manier in elkaar overgaan. Haar toucher is glashelder en krachtig, haar swing onnadrukkelijk, soepel en weldadig. Hetzelfde geldt voor haar composities. Die zijn van een meezingkwaliteit en door de inbedding in de jazztraditie lijkt het alsof je de nummers al kent.

Meer informatie over Vivienne en haar muziek is te vinden op haar website en Facebook-pagina.

{vsig}2018-Vivienne/Optreden{/vsig}